Прес-центр13 лютого 2018, 16:02

Відбулася нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області

13 лютого 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулась нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області.

Одним з основних питань порядку денного наради стало обговорення шляхів подальшої реалізації на території Луганської області Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Програма була затверджена у грудні минулого року, в її основу закладено комплексний підхід до вирішення проблеми відновлення та розбудови миру на території Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей України.

В ході наради Юрій Клименко наголосив, що державна програма – це інструмент, який має бути максимально ефективно використаний на відбудову Луганщини. Перш за все це стосується залучення коштів державного бюджету та позабюджетних джерел на розвиток регіону.

У поточному році на території області Програма передбачає реалізацію завдань і заходів на загальну суму 1,4 млрд грн, у тому числі
786,9 млн грн за рахунок коштів державного бюджету та 373,6 млн грн за рахунок інших джерел.

За результатами наради структурним підрозділам облдержадміністрації надані відповідні доручення для забезпечення ефективної реалізації державної програми на території області.