Прес-центр7 квітня 2017, 10:04

Відбулася робоча нарада з питань реалізації в області житлових регіональних цільових програм

06 квітня 2017 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Власенка Р.Г. відбулася робоча нарада з питань реалізації в Луганській області житлових регіональних цільових програм.

У нараді прийняли участь керівники департаментів облдержадміністрації: економічного розвитку, торгівлі та туризму, фінансів, управління містобудування та архітектури та представники забудовника ТОВ ХК «Мрія-Інвест».

На нараді було розглянуто механізми фінансування будівництва (придбання) житла за регіональними цільовими програмами:

Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013 – 2017 роки;
Програма сприяння забезпеченню житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних і фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013-2017 роки;
Регіональна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла в Луганській області на 2010-2017 роки;
Регіональна комплексна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки.

Окремо розглянуто проект Регіональної цільової програми житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2021 роки, обговорено питання зменшення вартості житла для зазначеної категорії громадян шляхом її часткової компенсації з обласного бюджету.