Прес-центр2 листопада 2017, 16:11

Відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області

02 листопада 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

На засіданні розглянуто перелік загальноосвітніх закладів Марківського району які обліковуються в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності, проте на теперішній час є неупорядкованими. Неврегульованість цієї ситуації може привезти не тільки до виникнення майнових суперечок щодо майна цих закладів освіти, а й суттєво пригальмувати процес секторальної децентралізації у сфері освіти в Марківському районі.

За результатами розгляду прийнято рішення про упорядкування 12 комунальних організацій сфери освіти. Їх віднесено до сфери управління Марківської районної ради. Марківській райдержадміністрації надано доручення щодо приведення установчих та реєстраційних документів цих юридичних осіб у відповідність до вимог діючого законодавства.

Щодо решти 5 навчальних закладів району, комісією прийнято рішення про додаткове опрацювання питання їх підпорядкованості, збір та аналіз відповідних документів для остаточного визначення їх подальшого статусу.

Крім того, прийнято рішення про встановлення підпорядкованості архівного відділу Марківської райдержадміністрації та відділу агропромисловому розвитку Міловської райдержадміністрації відповідним місцевим державним адміністраціям області.