Прес-центр20 жовтня 2017, 15:10

Відбулося засідання Комітету з питань планування другого етапу реалізації Стратегії розвитку Луганської області

20 жовтня 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна з організаційних питань розробки проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року в умовах динамічних змін зовнішніх та внутрішніх факторів.

Зокрема, зазначено про необхідність врахування на другому етапі реалізації Стратегії зміни в управлінні регіональним розвитком та місцевого самоврядування. Процес децентралізації також передбачає реформування всіх сфер життя місцевих громад. Одними із найбільших секторів, що надають послуги населенню на рівні громад, є освіта та охорона здоров’я. Саме тому у рамках розробки проекту Плану заходів необхідно приділити особливу увагу підготовці проектних ідей за цими напрямками.

Виконавцям впровадження Стратегії запропоновано розглянути можливості розроблення міжрегіональних програм співробітництва та проектів. Саме до таких проектів існує підвищений інтерес міжнародних донорів.

З метою оптимізації процесу стратегічного планування акцентовано увагу на необхідності неухильного дотримання базових методологічних та інформаційних підходів в процесі підготовки проектних ідей.