Прес-центр23 листопада 2017, 11:11

Відбулося засідання робочої групи з питань доцільності підготовки пороектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету

23 листопада 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулось засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

У засіданні прийняв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, а також – керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Головним питанням порядку денного засідання стало обговорення шляхів залучення додаткових коштів на реалізацію регіональних цільових програм.

Особливу увагу присутніх Юрій Клименко звернув на необхідності залучення коштів державного бюджету на реалізацію обласних програм та налагодженню системної взаємодії з центральними органами виконавчої влади в цьому питанні.

Про стан справ у зазначеному напрямку присутнім розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Сергій Медведчук.

Фактично за І півріччя 2017 року на реалізацію регіональних програм спрямовано 462,9 млн грн, у тому числі 135,4 млн грн за рахунок коштів державного бюджету та 5,2 млн грн за рахунок позабюджетних джерел.

Додатково за підсумками року планується залучити 870 млн грн, у тому числі 290,4 млн грн за рахунок коштів державного бюджету та 9,9 млн грн за рахунок позабюджетних джерел.

Основним джерелом фінансування регіональних програм відповідно до моніторингу (понад 60 %) залишаються кошти обласного бюджету.

За результатами наради керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації надано доручення актуалізувати заходи регіональних цільових програм та активізувати роботу по залученню коштів з державного бюджету та позабюджетних джерел на їх реалізацію.