Прес-центр26 жовтня 2018, 16:10

Відбувся науково-практичний круглий стіл.

24 жовтня у м.Києві відбувся науково-практичний круглий стіл «Економіка Донбасу: Сучасні проблеми, перспективи розвитку, пріоритети правового забезпечення» в рамках спільного науково-дослідницького проекту 2018 року «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу».

Захід відбувся за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта (Німеччина), Інституту економіко-правових досліджень НАН України, Асоціації  вчених - внутрішньо переміщених осіб.

Заступник директора Департаменту – начальник управління економічного і соціального розвитку Ольга Севостьянова наголосила, що тема для обговорення дуже актуальна. Економіка Луганської області знаходиться у зоні негативних викликів. В умовах обмеженого фінансування, для стабільної роботи бізнесу та життєзабезпечення населення області, облдержадміністрації необхідно вирішити ряд проблем, це: зруйновані дороги, відсутність стабільного залізничного сполучення, невизначеність з енергопостачанням, відсутність повноцінної обласної лікарні і т.д. Відповідна робота в цих напрямах ведеться.

Метою реалізації проекту є підготовка ґрунтовних пропозицій щодо розробки нових та вдосконалення існуючих економіко-правових засобів стимулюючого впливу на розвиток економіки Донбасу. За результатами роботи круглого столу, учасниками заходу сформовано рекомендації та пропозиції до центральних органів виконавчої влади, щодо механізмів покращення економічного стану Луганської  та Донецької областей.