Прес-центр9 лютого 2018, 16:02

Відбувся семінар - тренінг

8 лютого 2018 року у м. Сватово пройшов другий з п'яти кущових семінарів на Луганщині з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту.

Захід організовано Луганською облдержадміністрацією спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

З вступним словом виступила начальник управління Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА Світлана Борис щодо актуальності проектної діяльності та стратегічного планування задля позитивних змін в Луганській області й планів подальшої спільної роботи.

Ксенія Ткаченко, начальник відділу Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА, у своєму виступі підкреслила, що ДФРР – це базове джерело формування самодостатності регіонів, а також розповіла про порядок складання, відбору та реалізації проектів. Окремо проінформувала про проекти, що реалізуються за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, а також вказала на зауваження до проектів, які подаються на конкурсний відбір.

Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА виступив начальник відділу Михайло Снопенко, який розповів учасникам семінару про порядок формування, відбору й реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

Альберт Зінченко, заступник виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, акцентував увагу присутніх на стратегічному плануванні як на одному з основних інструментів розвитку місцевої громади та роз’яснив основні засади проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Дмитро Дрожжин, радник Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», висвітлив наявні можливості (джерела) фінансової підтримки розвитку територій