Прес-центр20 вересня 2018, 08:09

Вивчаємо найкращі практики розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій

Працівник Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації О. Горбатенко, 18.09.2018 взяла участь у семінарі TAIEX «Вивчення законодавства ЄС, національних законодавчих актів та найкращих практик розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій», який відбувся в рамках інструменту зовнішньої допомоги Європейської Комісії ТАIEX.

Учасники семінару ознайомились з законодавством та політикою Фландрії (Бельгія) щодо підтримки та розвитку культурних та креативних індустрій, долучилися до вивчення світового досвіду з питання впровадження у розвиток вітчизняної культури, туризму та економіки принципу креативних індустрій.

Також, учасникам заходу була надана змога попрацювати у тематичних робочих групах з розробки програм та політики для розвитку креативних індустрій в Україні.

Наприкінці семінару, виконавчий директор Українського культурного фонду Ю. Федів, представила міжнародні програми, учасником яких є Україна та, які  передбачають експертну підтримку в галузі культури, гранти на креативні проекті та технічну допомогу європейських партнерів. Це такі програми, як «Креативна Європа», «Мости культури» Culture Bridges