Прес-центр6 липня 2018, 11:07

Зустріч Президента України з представниками бізнесу відбулася у Києві

Президент Петро Порошенко 4 липня запросив представників реального бізнесу до активної участі в опрацюванні найближчих реформаторських кроків, які ним ініційовані в рамках Акту економічної модернізації України 2018-2019. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з бізнес-асоціаціями та бізнес-спільнотою.

На переконання Президента, ці кроки мають забезпечити подальший прогрес економічних реформ і призвести до ще більшої економічної свободи в Україні при умові спільної та ефективної роботи з представниками бізнес-середовища.

Глава держави подякував присутнім представникам бізнесу за відверту та продуктивну розмову. «У мене до вас прохання – не мовчіть. Це і є той діалог, який конче потрібен країні. Ми маємо чітко розробити програму наших подальших дій на наступні півроку: що саме ми маємо зробити, і що є пріоритетом», – сказав Петро Порошенко.

«Ключові слова для мене – це економічна свобода, свобода бізнесу. Далі – перемагає той, хто має вищу конкурентоздатність. Я запропонував проект Акту економічної модернізації України на 2018-2019 роки. Я прошу доповніть його. Але ми маємо зробити чіткі орієнтири що нам треба зробити, щоб забезпечити продовження змін в країні», – наголосив Президент. Він підкреслив, що йому потрібна допомога для проведення таких змін, як це стало можливим під час розробки та ухвалення Закону «Про валюту та валютні операції» та підготовки законопроекту «Про податок на виведений капітал», який Глава держави подав на розгляд до Верховної Ради України.

Серед заявлених Президентом кроків подальшої економічної лібералізації йшлося про подальшу лібералізацію валютного регулювання в рамках імплементації Закону «Про валюту та валютні операції», заміни податку на прибуток податком на виведений капітал, посилення відповідальності посадових осіб державних органів за складання незаконних актів перевірок, створення єдиного аналітичного органу розслідувань економічних злочинів, створення прозорих механізмів спільного митного оформлення в тісній координації з країнами-партнерами України тощо.

 (За інформацією прес-служби АПУ)