Прес-центр13 серпня 2021, 12:08

EdCamp: вчителі зі всієї країни підвищили кваліфікацію на всеукраїнській конференції в Валуйському

Сьогодні там відбувається магістральний Mini-EdCamp Stanytsia Luhanska 2021 «Філософія освіти з урахуванням конфлікту».

У ньому беруть участь 230 освітян із 18 регіонів України, ще 120 осіб із шести областей долучились дистанційно.

«Наші численні гості представили майже всі регіони країни. Вже понад сім років поблизу розташована лінія розмежування, однак всі можуть побачити, що навчальний процес тут триває – працюють педагоги, діти отримують знання, влада виділяє кошти на відновлення шкіл», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, відкриваючи захід.

Привітав вчителів і директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Право на проведення Магістрального Mini-EdCamp Stanytsia Luhanska 2021 «Філософія освіти з урахуванням конфлікту» на базі комунального закладу «Валуйська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області здобуто у всеукраїнському конкурсі.

Захід організовано у новому дискусійному форматі, який надав можливість отримати корисну інформацію та сприятиме їх професійному зростанню, обміну досвідом та захисту прав освітян. 

Експертні сесії відбулися за участі спікерів з Києва, Харкова, Полтави, Херсона, Хмельницького, Вінниці та інших регіонів України.

Серед основних тем виступів – новітні форми та методи навчання, формування медіаграмотності та критичного мислення, впровадження соціально-емоційного навчання.

Слід зазначити, що регіональна конференція у форматі EdCamp є програмою підвищення кваліфікації, що відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України і засвідчується відповідним сертифікатом.

Захід організовано за підтримки Служби освітнього омбудсмена України, Державної установи «Український інститут розвитку освіти», відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, компанії Lenovo, компанії EdPrо, видавництва «Ранок», ГО «Смарт освіта», порталу «Нова українська школа», видавничої групи «Шкільний світ», медіагрупи «Накипіло».