Прес-центр23 липня 2021, 14:07

Ефективна боротьба з шахрайством можлива тільки у взаємодії громад із правоохоронцями, – Сергій Гайдай

Правоохоронці Луганщини під час наради з очільником області Сергієм Гайдаєм доповіли про заходи з протидії та профілактики шахрайських дій в регіоні.

За інформацією начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Олега Григорова, протягом поточного року на Луганщині зафіксовано 768 випадків шахрайських дій.

Серед них, зокрема: 258 – шахрайства, що здійснюються під час купівлі-продажу товарів на інтернет-сайтах, 153 – здійснені особами під виглядом працівників банків чи державних органів, 66 – за схемою «Ваш родич потрапив в біду».

По 148 вже встановлено осіб, що їх вчинили.

«Найбільш вразливі в таких ситуаціях літні люди, які значно менше володіють сучасними приладами та найчастіше, проявивши довіру, втрачають усі заощадження. Тому підвищення рівня обізнаності населення та ефективність правоохоронців, упевнений, зведе шахрайство до мінімуму. Однак у цьому питанні необхідна зацікавленість органів влади на місцях у взаємодії з поліцейськими», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Луганській області Юрій Слухаєнко, для убереження жителів регіону від шахрайських дій організована масштабна інформаційна кампанія.

Зокрема, розроблений та розповсюджується серед населення профілактичний контент, відповідні попередження поширюються через мережу Інтернет, проводяться регулярні виступи серед населення.

За словами поліцейських, для більш ефективного попередження громадян від шахрайських дій необхідне залучення до спільних дій органів місцевого самоврядування, державних установ, соціальних служб та інших організацій, які активно співпрацюють з людьми.