Прес-центр14 вересня 2016, 17:09

Елеонора Поліщук: «Субсидії – це реальна допомога держави родинам для сплати житлово-комунальних послуг»

Про зміни у порядку надання населенню області субсидій на сплату житлово-комунальних послуг розповіла під час брифінгу для ЗМІ директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що це питання стоїть на контролі у голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

У зв’язку з тим, що з 1 травня почався процес встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, в області очікується збільшення вдвічі тих, хто буде звертатися з приводу оформлення субсидій.  Минулого опалювального періоду субсидії були надані 119 тис. одержувачам.

Тому Юрій Гарбуз дав доручення керівникам територій до кінця жовтня підготувати відповідні приміщення для прийому громадян, у разі потреби знайти додаткові, щоб луганчани відчували себе якомога комфортніше.

Також очільник області доручив всім управлінням соціального захисту населення області до 1 жовтня стовідсотково перерахувати субсидії за літні місяці.

Елеонора Поліщук, повідомила, що станом на 9 вересня найнижчі показники з перерахунку за травень в управліннях Сєвєродонецької міської ради –  52,18 % та Рубіжанської міської ради – 53,52 %, за червень в управліннях Сєвєродонецької міської ради –  28,68 % та Білокуракинської райдержадмінстрації – 33,02 %, за липень – у Попаснянській райдержадміністрації – 67,31 %, за серпень у Міловській – 44,51 % та Попаснянській райдержадміністраціях – 41,50 %.

«Субсидії – це реальна допомога держави  родинам для сплати житлово-комунальних послуг», – наголосила Елеонора Поліщук.