Прес-центр6 травня 2020, 17:05

«Епіцентр» також долучився до благодійної допомоги лікарям Луганщини

У Сєвєродонецьку заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілась з генеральним директором ТОВ «Епіцентр К» Петром Михайлишиним. Він привіз великий вантаж із засобами індивідуального захисту до Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До складу цього вантажу увійшли: 40000 медичних тришарових масок, 900 захисних окулярів та 1400 захисних комбінезонів.

У вітальному слові Катерина Безгинська наголосила: «Висловлюємо щиру вдячність представникам великого бізнесу – керівництву та співробітникам торгівельної мережі «Епіцентр К» за масштабну гуманітарну допомогу Луганщині. Засоби індивідуального захисту буде надано медпрацівникам лікарських закладів області. На щастя, наразі на Луганщині немає захворілих медичних працівників, і ваша допомога продовжить цю позитивну тенденцію. Маємо надію, що допомога регіону від «Епіцентр К» не буде останньою».

У свою чергу Петро Михайлишин зазначив, що підтримка безпеки та захисту зараз є найпріоритетнішим завданням для нас усіх: «Компанія «Епіцентр К» турбується про здоров’я українців, однак зараз нас хвилює ситуація з медиками, адже кількість заражень коронавірусом серед них різко зросла. Розробляючи програму боротьби з COVID-19 нашій компанії, ми як соціально-орієнтований бізнес, запланували виділити на ці заходи 150 млн грн для всієї України».

З фонду вищезгаданої програми згодом було виділено фінансування задля потреб лікарів. Загалом для медиків вже придбано 2 млн захисних масок, 70000 комбінезонів біологічного захисту і 30000 захисних окулярів. Весь цей об’єм гуманітарної допомоги був розподіленій між усіма областями України.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 16 березня 2020 року провів зустріч з представниками великого бізнесу для допомоги під час боротьби з поширенням коронавірусу.

Але ніколи ще ця допомога не призводила до такої ефективної реалізації. Завдяки спільним зусиллям держави і бізнесу вдалося вирішити нагальну проблему у найкоротші строки.

Бізнес спрямував у створений фонд кошти, за які почалися закупівлі засобів захисту.