Прес-центр30 березня 2023, 17:03

Евакуаційна група поліції «Білі янголи Луганщини» розпочинає роботу в деокупованих населених пунктах

Рішення про створення спеціалізованої групи прийнято з урахуванням складності ситуації в селах та селищах Луганщини, які щодня перебувають під ворожими обстрілами.

Майже місяць працівники поліції у складі групи «Білі янголи Луганщини» удосконалювали знання з правил проведення евакуаційних заходів, пройшли спеціалізовану підготовку з тактичних дій та надання домедичної допомоги пораненим.

Основними завданнями групи є: евакуація населення з місць, наближених до районів активних бойових дій, серед іншого й евакуація постраждалих з місця обстрілу, супровід та доставка гуманітарної допомоги громадянам, що проживають в прифронтових населених пунктах.

У розпорядженні поліцейських автомобілі підвищеної прохідності, та сучасні засоби надання екстреної домедичної допомоги. Екіпажі оснащені захисними комплектами - касками та бронежилетами, для захисту громадян під час евакуації.
Вже сьогодні спеціалізована група вирушає до небезпечних районів для надання допомоги населенню Луганської та сусідніх областей.