Прес-центр17 жовтня 2018, 14:10

Фахівці Мінкультури провели семінар-практикум для музейників Луганщини

У Луганському обласному краєзнавчому музеї у Старобільську відбувся семінар-практикум для директорів та головних зберігачів музеїв регіону.

У заході взяли участь представники 13 музейних закладів Луганської області.

Темою обговорення на семінарі стали питання обліку та переміщення музейних предметів.

У своїх виступах доповідачі висвітлили питання діяльності Експертно-фондової комісії Мінкультури, ведення фондово-облікової документації, обліку музейних предметів, звірення наявності музейних предметів з фондово-обліковою документацією, законодавчі норми переміщення музейних предметів державної частини Музейного фонду України тощо.

Доповідачами надані докладні відповіді на всі запитання учасників семінару з різних питань музейної роботи.

Крім цього,  обговорено питання діяльності Асоціації музейних працівників Луганської області, головою якої став Геннадій Верескун, Заслужений працівник культури України. До її складу увійшли всі музеї, юридичні особи, що нині функціонують в регіоні.

У семінарі взяли участь начальник відділу з питань музейної справи Володимир Чорногор, головний спеціаліст відділу з питань музейної справи Леся Клименко, а також Оксана Янковенко – головний зберігач фондів Національного музею історії України у Другій світовій війні та Ганна Вівчар – головний зберігач Національного художнього музею України.

За інформацією Міністерства культури України