Прес-центр26 грудня 2017, 16:12

«Фантомівці» Луганщини зупинили чергову торгівлю без ліцензії

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області виявляти чергові порушення податкового законодавства України при реалізації підакцизних товарів.

Так, у магазинах міста Щастя та села Данилівка встановлено факти роздрібної торгівлі фізичними особами – підприємцями підакцизними товарами, а саме, тютюновими виробами без дозвільних документів, зокрема, ліцензій. Відносно порушників складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 164 КУпАП. За результатами перевірки до прийняття рішення судом з незаконного обігу вилучено понад 320 пачок цигарок в асортименті невідомого походження без марок акцизного збору на загальну суму майже 6,7 тис. гривень.

У селі Лиман місцевий житель з метою отримання прибутку, не зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи відповідних дозвільних документів, незаконно збував паливно-мастильні матеріали, а саме бензин марки А-92. Торгівля велася з автомобіля ВАЗ- 21013 за ціною 25 гривень за літр.

Інший порушник у селі Євсуг теж без реєстрації та дозвільних документів незаконно зберігав та реалізовував паливно-мастильні матеріали з приватного будинку. Торгівля бензином марки А-92 здійснювалася за ціною 25 гривень за літр.

Відносно обох громадян складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Усього виявлено та вилучено до прийняття рішення судом 310 літрів на загальну суму 7750 гривень.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області