Прес-центр17 cічня 2017, 11:01

«Фантомівці» перешкоджають торгівлі контрабандним тютюном

У Сєвєродонецьку співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») виявлено магазин, який працював з порушеннями чинного законодавства України. Перевіркою встановлено, що серед асортименту товарів були 16 видів тютюнових виробів виробництва Росії, Молдови, Болгарії без марок акцизного збору встановленого зразка.
За результатами перевірки на порушницю, продавця магазину, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 177-2 КУпАП. Майже 450 пачок сигарет на загальну суму понад 5 тис. грн вилучено.
Крім того, під час патрулювання лінії розмежування «фантомівці» затримали мешканку Первомайська, яка намагалась поза межами контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте» незаконно перемістити 40 пачок тютюнових виробів виробництва Білорусі с акцизними марками так званої «ЛНР».
 Під час проведення перевірки встановлено, що цигарки вона придбала у тимчасово непідконтрольному Україні місті Первомайськ та перевозила їх до міста Рубiжне.
 За вказаним фактом стосовно громадянки складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 204-3 КУпАП, а тютюнові вироби вилучено, повідомляє Головне управління ДФС в Луганській області. .