Прес-центр18 липня 2017, 10:07

«Фантомівці» розкрили розкрадання держмайна

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області в ході опрацювання оперативної інформації встановили факт розкрадання державного майна – фрагменту резервної залізниці між містами Бахмутом та Попасною. На залізничному полотні в районі позначки «4 кілометр» та села Розівка Попаснянського району під час огляду було виявлено свіжі спили. З метою розкриття злочину та встановлення осіб, причетних до нього, «фантомівці» виставили «засаду». Результат не змусив себе довго чекати.

Ввечері, 15 липня, при спробі розкрадання були затримані шість жителів Попасної, які працювали двома групами. Перша – різала газобалонним обладнанням рейки на куски вагою 75-100 кг. Друга – здійснювала їх завантаження на «КАМАЗ», повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

У подальшому знищена «залізна колія» мала піти на металобрухт. Довжина демонтованого злочинцями залізничного полотна складає близько 2 км.

Результати проведеної роботи задокументовані разом з представниками Попаснянського відділу Національної поліції. «КАМАЗ» та метал вилучено. Зареєстровано кримінальну справу за частиною ч.2 ст.15, ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (замах на злочин та крадіжка).