Прес-центр15 вересня 2017, 13:09

Фантомівці у мішках з картоплею знайшли медичні прилади

Вчора, 14 вересня, співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» встановили чергове порушення перетину лінії розмежування.

Так, опiвднi, фантомiвцi зупинили трьох громадян, які прямували зі Станиці Луганської до непідконтрольної українській владі Луганська. Під час огляду їх ручної поклажі було виявлено приховані у мішках та сумках з картоплею товари медичного призначення (тонометри та глюкометри) на 50 тис. грн. За словами порушників, прилади було отримано для подальшої реалізації у Луганську, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Відносно кожного громадянина складено протокол про адмінправопорушення за ч. 1 ст. 204-3 КУпАП та направлено на розгляд до Біловодського районного суду. Товари медичного призначення вилучено до прийняття рішення судом.

Цього ж дня, тільки пізно ввечері, співробітниками фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» поблизу незаконної переправи біля села Лопаскіне затримано жителя села Передільське. Він намагався переправити на тимчасово непідконтрольну Україні територію корм для тварин вагою 250 кг вартістю близько 60 тис. грн.

Цей порушник вже неодноразово затримувався фантомівцями за незаконний «бізнес».

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч.2 ст.204-3 КУпАП. Товар був вилучений.