Прес-центр7 вересня 2018, 09:09

Фермерські господарства Станично-Луганського району впроваджують урядові програми

Сільгосптоваровиробники, голови сільських рад та зацікавлені жителі Станично-Луганського району прийняли участь у нараді Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Їм розповіли про діючі на сьогодні державні та обласні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість, а також попередні результати за підсумками першого циклу виїзних нарад по територіям.

Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації за утримання молодняку великої рогатої худоби, державної підтримки фермерських господарств.

Фахівці Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації побували на законсервованому забійному цеху ФГ «Благотон» потужністю 200 голів на добу.

Сьогодні підприємство долає труднощі, які зазнав внаслідок бойових дій. Головна проблема –  розірвання бізнес контактів, через що господарство втратило ринки збуту продукції, адже більшість підприємств, які споживали продукцію забійного цеху лишились на непідконтрольній території. Але планується відновити роботу цеху, завдяки можливості отримання державної підтримки для його реконструкції.

Крім цього відвідані у районі хлібопекарня та крупоцехом ПСП «Деркул».

Тут найближчим часом планується встановити найсучаснішу лабораторію для аналізу борошна, що дозволить розширити виробництво та збільшить конкурентоспроможність продукції. Також придбати олійний прес. Згідно урядової програми підтримки на закупівлю вітчизняного обладнання держава компенсує 25 % вартості.