Прес-центр18 вересня 2017, 17:09

Фіскали Луганщини затримали партію товарів поблизу незаконної переправи

Цими вихідними на співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з бійцями батальйону патрульної служби особливого призначення «Луганськ – 1» на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка, зупинили автомобілі «ВАЗ-2106» та «ВАЗ-2109». Під час перевірки з'ясувалося, що їх водії, жителі Трьохізбенки, за грошову винагороду перевозили пасажирів без відповідних дозвільних документів та реєстрації суб'єктами підприємницької діяльності.
При поглибленому огляді автомобілів в їх салонах та багажниках виявлено товари, які пасажири перевозили з порушенням Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції. 

В одному автомобілі пасажирка перевозила з м. Харкова дитячий одяг в асортименті, побутову хімію (зубна паста, пральний порошок) та фільтр для очищення води загальною орієнтовною вартістю 104 тис. грн.

В другій знайдено запчастини для комбайна на суму майже 8 тис. грн, власником яких був житель м. Кремінна. Ці промислові товари прямували для подальшої реалізації у тимчасово непідконтрольний Україні Слов’яносербськ.

За результатами перевірки складено 4 адміністративних протоколи: стосовно водіїв - за ч.1 ст. 164 КУпАП (надання послуг з перевезення пасажирів без наявності дозвільних документів), і стосовно власників товару – за ч.1 ст.204-3 КУпАП (порушення Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції). Товар вилучено до прийняття остаточного судового рішення, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.