Прес-центр24 квітня 2020, 12:04

Фонд Східна Європа розпочав реалізацію нової програми «Школа організацій з розвитку підприємництва: 2 компонент «На варті інтересів бізнесу»

18 березня 2020 року Фонд Східна Європа (ФСЄ) розпочав реалізацію нової програми «Школа організацій з розвитку підприємництва: 2 компонент «На варті інтересів бізнесу» (Програма), що виконується ФСЄ за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) та триватиме два роки.

Реалізація Програми спрямована на посилення ролі та спроможності організацій розвитку підприємництва (ОРП) у підтримці бізнесу на місцевому рівні.

Під час реалізації Програми на першому році ОРП отримають сучасні знання та практичні інструменти для розвитку сприятливого бізнес-середовища. Навчанням будуть охоплені сфери: адміністративні послуги та цифровізація послуг для бізнесу, відкриті дані, моніторинг ефективності роботи органів влади для потреб формування місцевої регуляторної та економічної політики, публічно-приватний діалог та організація ефективних інформаційних і адвокаційних кампаній.

Протягом другого року дії Програми ОРП зможуть реалізувати власні проєкти, що будуть профінансовані за конкурсом грантів від Програми USAID КЕУ, а менторську підтримку надаватиме ФСЄ.

До участі у Програмі запрошуються агентства місцевого розвитку, центри розвитку бізнесу/підтримки бізнесу, а також ініціативні групи, які мають на меті підтримку/розвиток підприємництва зі всієї України та відповідають вимогам:

- зареєстровані та/або здійснюють свою діяльність у містах та ОТГ з населенням до 100 000 осіб;
- однією з основних цілей своєї діяльності мають підтримку і захист прав та інтересів малих і середніх підприємств.

Організації підтримки бізнесу та ініціативні групи, що бажають долучитися до Програми, будуть обрані на умовах всеукраїнського відкритого конкурсу. Наразі оголошений конкурсний відбір. Умови його проведення можна знайти за посиланням:  https://bit.ly/2RxPaTw

Для участі у конкурсному відборі потрібно заповнити анкету-заявку можна за посиланням: https://bit.ly/BSO_Program_Application

Кінцевий термін для подання анкети на участь у конкурсі – 27 квітня 2020 року.

Більш детальну інформацію можна отримати у координатора Програми Тетяни Мазур за телефоном +38(050) 443-62-75, електронною адресою bsoschool@eef.org.ua  та за посиланням: https://bit.ly/3a4EX7C