Прес-центр7 червня 2018, 12:06

Форум «Український індустріальний день на Луганщині» відбувся в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 7 червня, у Луганській облдержадміністрації відбувся Регіональний форум «Український індустріальний день на Луганщині», який проводиться в рамках Українського індустріального тижня за підтримки Мінекономрозвитку та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Всього для участі в Українському індустріальному тижні було подано заявки від 13 областей, в тому числі й Луганщина.У роботі форуму взяли участь керівники провідних промислових підприємств Луганщини, керівництво міст Сєвєродонецька, Рубіжного і Лисичанська, які складають агломерацію індустріальних міст, керівництво області та директори профільних департаментів облдержадміністрації.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, звертаючись до присутніх, зазначив: «Залучення інвестиційного ресурсу, проведення політики стимулювання малого і середнього бізнесу, сприяння розширенню експортних можливостей разом з підтримкою місцевого виробника сприятимуть економічному відновленню та сталому розвитку Луганщини».

За його словами, обласна влада, зі свого боку, докладає максимум зусиль для підтримки та розвитку промислового потенціалу Луганщини. Зокрема, триває плідна співпраця з профільними міністерствами.

Український індустріальний день на Луганщині дозволить регіональним компаніям продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку та інтенсифікувати діалог із урядовими структурами. Для органів державної влади – це якісний зворотний зв’язок для ефективного формування та реалізації промислової політики.

Пропозиції учасників форуму будуть внесені до проекту Стратегії розвитку промисловості, яку розробляє Мінекономрозвитку, та відповідного Плану заходів до Стратегії.

21 червня 2018 року передбачається проведення фінального заходу на платформі Торгово-промислової палати України, під час якого будуть презентовані результати опрацювання отриманого зворотного зв’язку та інші найбільш важливі питання індустріального розвитку держави. До участі у фінальному форумі будуть запрошені учасники регіональних заходів.