Прес-центр14 червня 2019, 10:06

Фотовиставка до Дня батька відкрилася у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 14 червня, у приміщенні Луганської облдержадміністрації розпочала роботу фотовиставка «Бути батьком – це назавжди», присвячена Дню батька.

Участь у відкритті експозиції взяли виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Сергій Олейніков, а також її організатори – працівники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту масових комунікацій.

«Представники облдержадміністрації, спортсмени, діячі культури, громадські активісти надали власні фотографії зі своїми дітьми для виставки. Це чудова традиція, що, сподіваюся, продовжиться як в Луганській області, так і по всій Україні. Роль батька визнана на державному рівні, і дуже приємно, що ми можемо відзначати прекрасне свято – День батька», – зауважив Сергій Філь та привітав з прийдешнім святом усіх причетних.

На сьогодні на території Луганщини 332 батька отримують допомогу при народженні дитини, 5 батьків-переселенців, які виїхали з окупованої території області, самотужки виховують дітей. Крім того, в області проживають 29 багатодітних сімей, де батьки також виховують дітей самостійно.

«Такою ініціативою ми хочемо продемонструвати, що обов’язок кожного громадянина – зробити все для того, щоб у його дитини було щасливе дитинство», – додав Юрій Клименко.

16 червня 2019 року цей свято відзначається в нашій державі вперше. Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 274/2019 встановлено відзначення в Україні Дня батька, що відтепер святкується щороку у третю неділю червня. Метою є створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей.