Прес-центр9 жовтня 2018, 15:10

Фотовиставка «Наші герої» відкрилась у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 9 жовтня, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Олександр Голоднюк узяли участь в урочистому відкритті фотовиставки «Наші герої», присвяченій Дню захисника України. Також захід відвідали представники ЗМІ, громадськості та небайдужі містяни. Акція відбулась у будівлі Луганської ОДА.
У вітальному слові Сергій Філь повідомив присутнім, що фотовиставка відбувається в межах проекту «Україна єдина: Журналісти Львівщини та Луганщини «за!»: «Ці 25 світлин – шана героям сучасності, людям які цілковито присвятили себе захисту нашої держави. Кожне фото – це наче оберіг, який закриває нас із вами від ворожої агресії. Зараз на Львівщині відкривається аналогічна виставка, і львів’яни також зараз із захватом роздивляються ці знімки. Це ще раз підкреслює, що ми – єдина, неподільна держава».
«Військовим необхідно знати й розуміти, що цивільні люди не втрачають віри в українське воїнство та цінують його внесок у відновлення державного суверенітету», – прокоментував подію Олександр Голоднюк.
Варто зазначити, що одним з учасників цієї акції став військовослужбовець, який здатен бачити красу скрізь, навіть на війні, через об’єктив фотоапарату. У свої 23 роки він – професійний військовий та фотограф. 
Після підриву на російській міні, ні на мить не втрачаючи свідомості, перше, що він запитав, було: «я хлопців не підвів? вони завдання виконали?» і «чи цілий фотоапарат?». 
Львівщина та Луганщина побачать його світлини під ніком By Alekseev. 
Ці та інші його роботи, які є і ще неодмінно будуть, має побачити світ. 
Фотовиставка буде представлена на широкий загал протягом місяця.
Також інформуємо, що від сьогодні стартує он-лайн голосування за кращу світлину за посиланням: https://poll.app.do/ricbjf. Три автори за призові місця отримають грошові винагороди.

Довідково:
Головна мета фотовиставки «Наші Герої» - налагодження міжрегіональних контактів, підтримка наших військовослужбовців.
Проект здійснюється в рамках Програми «Змінимо країну разом», та реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і фінансується за кошти обласного бюджету Львівської області та компанії ДТЕК.