Прес-центр30 травня 2017, 16:05

Футбольна команда з Рубіжного – володар кубку Луганщини

Протягом місяця тривав розіграш кубку області з футболу, у якому взяли участь дванадцять команд з міст та районів Луганщини.

Зазначимо, що чотири найсильніші з них – ФК «Кремінна», СК «Зоря» (Рубіжне), «Шахта ім. Мельникова» (Лисичанськ) та «Хімобладнання» (Сєвєродонецьк) – розпочали змагання з другого раунду. І вже у чвертьфіналі турнір зазнав перших вагомих втрат – колектив з Новопскова у серії післяматчевих пенальті подужав гравців з Кремінної. Але за тиждень у півфіналі він поступився «Зорі» з рахунком 0:2. У другому протистоянні лисичани виявилися вдалішими за сєвєродончан – 4:3.

У фіналі зустрілися справді найсильніші на сьогодні аматорські колективи області – «Зоря» та минулорічний володар трофею «Шахта ім. Мельникова». До речі, саме «шахтарі» навесні 2016 року вибили рубіжан ще у чвертьфіналі кубку. Це надало господарям (а фінал відбувався у Рубіжному) додаткової мотивації щодо результату вирішального матчу.

Проте, протягом першої половини зустрічі жодна з команд не порадувала вболівальників результативними діями. Після перерви більш активними виглядали гравці «Зорі» і саме вони відкрили рахунок – найспритнішим виявився нападник господарів, капітан команди Роман Любченко. Трохи згодом Святослав Боговий подвоїв перевагу. А закріпив успіх «Зорі» знов Роман Любченко. 3:0 – у 2017 році кубок Луганської області підкорився гравцям «Зорі» з Рубіжного, яку тренує Олексій Городов.