Прес-центр17 грудня 2021, 11:12

«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству працює цілодобово – 1547

В Україні за телефонним номером 1547 цілодобово та безкоштовно діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

За телефоном 1547 звертаються з  питань звернень та повідомлень про/або від осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або про загрозу вчинення такого насильства.

Якщо людина опинилась у складних обставинах, спричинених насильством в сім’ї чи його реальною загрозою, якщо стала жертвою торгівлі людьми та прагне повернутися до нормального життя, якщо представники влади не реагують на ваші звернення за допомогою, або якщо вам стало відомо про такі випадки – за телефонним номером 1547 цілодобово фахівці готові надати психологічну підтримку, консультацію та зареєструвати відповідне звернення до державних органів.

Якщо у ваших відносинах з близькими (оточуючими) присутній моральний тиск, примус, маніпуляції, образи чи приниження, що свідчить про ознаки домашнього насильства, або вам стало відомо про факти торгівлі людьми – ви можете повідомити про це, скориставшись телефонним номером 1547.

За матеріалами Урядового контактного центру