Прес-центр16 жовтня 2019, 17:10

Генеральний консул Німеччини відвідав Сєвєродонецьк

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у м. Дніпрі) Штефаном Фрідріхом Кайлем.

У ході зустрічі було обговорено актуальну ситуацію в Луганській області, зокрема безпекове та соціально-економічний стан, а також можливості залучення іноземних інвестицій.

Юрій Погуляйко подякував пану Генеральному консулу за значну підтримку, що надає народ Німеччини жителям нашого регіону та висловив сподівання на розширення взаємин, зокрема у сфері бізнесу. За його словами, незважаючи на те, що Луганська область найбільше постраждала від війни, наразі вона має значний потенціал для розвитку. Відтак, обласна влада готова усіляко сприяти створенню гарного інвестиційного клімату.

Пан Штефан Фрідріх Кайль відзначив позитивні зрушення в напрямі мирного врегулювання міжнародного збройного конфлікту та наголосив на важливості підтримки у цьому питанні офіційної позиції президента місцевим населенням. «Мир – це важлива складова для подальшого розвитку, тому що без миру важко говорити про економічний розвиток», – наголосив пан Генеральний консул.

За його словами, Німеччина досить зацікавлена, щоб на Луганщину надходили іноземні інвестиції, зокрема німецькі, та готова надавати політичну, технічну та фінансову допомогу Україні, а також сприяти залученню приватних компаній.