Прес-центр24 квітня 2019, 17:04

Геннадій Іваненко розповів представникам західноукраїнських медіа про реформи на Луганщині

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з представниками засобів масової інформації, які відвідали Луганщину в рамках прес-туру «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа», ініційованого Харківським прес-клубом.

Працівники ЗМІ з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської і Луганської областей мали змогу поставити питання щодо позитивних результатів та особливостей впровадження на Луганщині реформ медичної та освітньої сфер, а також децентралізації.

За словами Геннадія Іваненка, головною особливістю процесу реалізації всеукраїнських реформ в нашій області є війна. Відтак, значні кошти спрямовуються, перш за все, не на соціально-економічний розвиток, а на подолання наслідків російської збройної агресії.

Попрои це, загальнодержавні реформи впроваджуються на Луганщині на рівні з іншими областями України. Утворюються та розвиваються об’єднані територіальні громади, незабаром вибори відбудуться у 8 ОТГ. Завершується реформування первинної ланки медицини, і наша область посідає шосте місце за кількістю укладених декларацій з сімейними лікарями. Впроваджується «Нова українська школа» – перші класи повністю забезпечені новими меблями, навчальними матеріалами та комп’ютерним обладнанням.

Обговорили також питання відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури та покращення залізничного сполучення.

У межах прес-туру журналісти із західних областей матимуть можливість на власні очі побачити наслідки реформування на Луганщині, а також порівняти перші результати з досвідом своїх регіонів.