Прес-центр11 жовтня 2016, 10:10

Геннадій Зубко: Німеччина надає Україні 150 млн євро на програму модернізації підстанцій на Донбасі

На реалізацію проекту з реконструкції підстанцій у східній Україні KfW (Кредитна установа з відбудови, Франкфурт-на-Майні) надає кредит у 150 млн євро. Відповідну індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом Міністрів України та KfW було підписано сьогодні, 10 жовтня. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках 9-го засідання Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.
«Німеччина – стратегічний і надійний партнер України. Послідовно підтримує Україну й сприяє врегулюванню ситуації на сході України. Виділення коштів в рамках підписаної угоди - важливе рішення й вагома допомога у напрямку відновлення українського Донбасу і загалом щодо енергоефективності країни», - наголосив Геннадій Зубко.
Він нагадав, що раніше Федеральний уряд Німеччини надав урядові гарантії під кредити загальним розміром 500 млн євро шляхом виділення кредитних коштів Україні через KfW для реалізації проектів з відновлення та модернізації у східній частині України. 
Геннадій Зубко зазначив, що кредитні у вигляді незв’язаного фінансового кредиту призначені також для реалізації проектів у сфері транспорту та інфраструктури, енергетики та енергоефективності, систем життєзабезпечення, соціальної інфраструктури та будівництва житла.
Нагадаємо, Геннадій Зубко є Головою Української частини Українсько-німецької групи високого рівня з питань економічного співробітництва. Німецьку частину очолює державний секретар Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніг. За результатами попереднього 8-го засідання Українсько-німецької групи високого рівня 1 квітня 2015 року було підписано Меморандум про спільні наміри Уряду України та Уряду ФРН стосовно Незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн. євро та Рамкову угоду між Кабінетом Міністрів України та Кредитною установою з відбудови (KfW, Франкфурт-на-Майні) про надання індивідуальних кредитів для України.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249390265&cat_id...