Прес-центр28 серпня 2021, 11:08

Герої живуть вічно, поки ми їх пам’ятаємо – Сергій Гайдай учасникам патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Сьогодні, 28 серпня, у Сєвєродонецьку відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Вшанувати загиблих воїнів, подякувати та підтримати родини героїв зібралося близько 400 людей. До заходу долучилися військовослужбовці, представники правоохоронних відомств, Луганської облдержадміністрації, вихованці спортивних шкіл та небайдужі громадяни.

Привітав присутніх голова облдержадміністрації Сергій Гайдай: «Сьогодні з одного боку звичайний забіг, з іншого – зовсім не рядова подія. Герої не вмирають, поки про них не забувають, поки ми їх вшановуємо саме такими заходами. Тоді вони живуть вічно».

Олександр Гуртяк – батько загиблого захисника Юрія Гуртяка, подякував усім присутнім за участь, за шану до полеглих наших воїнів. «Сподіваюся, що кожен ваш крок в цьому забігу буде наближати нас до перемоги. Слава Україні!» – сказав він і дав старт забігу від будівлі облдержадміністрації.

Учасники пробігли дистанцію із закріпленими на футболках фотографіями з іменами героїв, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зазначимо, забіг відбувається третій рік поспіль в усіх областях України. Організатори на Луганщині – управління молоді та спорту облдержадміністрації, Департамент масових комунікацій облдержадміністрації та відділ у Луганській області Міністерства у справах ветеранів України.