Прес-центр13 травня 2021, 14:05

Глава держави про підписання рамкових угод між Україною та Францією: Це важливо як для Луганщини, так і для столиці

Президент України Володимир Зеленський привітав укладення урядами України та Французької Республіки чотирьох рамкових угод на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Ці документи були підписані в межах візиту до України міністра економіки, фінансів та відновлення Франції Бруно ле Мера.

Зокрема підписано рамкову угоду щодо офіційної підтримки проекту покращення водопостачання в місті Києві. Документ передбачає реконструкцію мереж водопостачання у столиці на суму до 70 млн євро, що допоможе покращити якість питної води для 25% мешканців міста.

Також укладено рамковий договір щодо підтримки фінансування проекту з покращення постачання питної води в Луганській області на суму 70 млн євро. Це дасть змогу отримати доступ до якісної питної води жителям 20 населених пунктів регіону.

Крім того, підписано рамкову угоду щодо підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Українська залізниця», що передбачає постачання понад 100 локомотивів компанією «Альстом» на суму до 900 млн євро з рівнем локалізації виробництва 35%.

Також укладено рамковий договір щодо підтримки посилення захисту населення, територій та довкілля України від надзвичайних ситуацій. Документ передбачає постачання 370 рятувальних машин для Державної служби України з надзвичайних ситуацій на суму до 300 млн євро.

«Я радію, що все, про що ми домовлялися з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, не просто слова. А професійні люди змогли все це довести від слів до серйозних угод. Усі ці чотири угоди дуже актуальні», – сказав Володимир Зеленський у відеовключенні після підписання документів.

Глава держави відзначив важливість укладення угод для покращення якості водопостачання в Україні.

«Я дуже радий, що ми вирішуємо це питання не лише на місцевому рівні, а й на державному. Будуть вкладатися великі гроші. Це важливо як у Луганській області, так і в столиці України», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський також наголосив на актуальності укладення угоди щодо оновлення парку залізничних локомотивів.

«Для України дуже важливо, що рівень локалізації виробництва буде 35%. Тобто буде як оновлення техніки, так і збільшення кількості робочих місць», – зауважив він.

Глава держави підтвердив запрошення Президенту Еммануелю Макрону та його дружині Бріжит Макрон на святкування 30-річчя незалежності України в серпні цього року.

https://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-pro-pidpisannya-ramkovi...