Прес-центр17 травня 2017, 17:05

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян

Також участь у заході взяли його заступник Вадим Данієлян та керівники структурних підрозділів ОДА.

На особисту зустріч до очільника області приїхали жителі з різних куточків Луганщини – Попаснянського, Білокуракинського, Троїцького районів та міст Лисичанськ і Кремінна.

Родина з с. Лантратівка Троїцького району звернулася з проханням щодо надання матеріальної допомоги на закупівлю нового помешкання.  

Нещодавно вони залишилися без домівки. Мешканець сусіднього будинку здійснив зухвалий акт – підпалив будинок та здійснив замах на їх життя.

Юрій Гарбуз надав доручення Вадиму Данієляну протягом десяти днів розібратися в цьому питанні та виділити субвенцію з обласного бюджету на закупівлю будинку.

Стосовно компенсації за загиблого чоловіка звернулася мешканка  Лисичанська. Жінка розповіла, що минуло три роки після цієї трагедії, але компенсацію вона так і не отримала.

Елеонора Поліщук повідомила, що законодавством України не передбачена матеріальна допомога громадянам, у яких під час АТО або бойових дій загинули чи отримали поранення члени сім’ї. Єдине, що надається, – одноразова допомога з обласного бюджету.

У свою чергу, Юрій Гарбуз зауважив, що необхідно створити програму, в якій буде визначено усі аспекти стосовно компенсації для цієї категорії людей. 

Також, до очільника області звернулися із особистими  проблемами та певними питаннями щодо паювання землі мешканці с. Попівка Білокуракинського району. Понад вісім років вони судяться з приватним підприємством, який незаконним шляхом привласнив їх землі. Голова облдержадміністрації доручив керівникові Головного управління Держгеокадастру у Луганській області взяти це звернення на особистий контроль.

Під час особистого прийому Юрієм Гарбузом надані доручення щодо вирішення фінансування обласної ветеранської організації, маршруту «Лисичанськ-Білогорівка» та екологічної проблеми у Попаснянському районі.

Також порушувались питання особистого конфлікту між керівником та колективом обласного фонду судово-медичної експертизи та сімейної пари із Біловодського району, який привів до певних наслідків.

Усі питання Юрій Гарбуз обговорив з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та надав відповідні доручення.