Прес-центр15 лютого 2021, 12:02

Головна теза сучасної України – «Ніколи знову», – Сергій Гайдай вшанував учасників бойових дій на території інших держав

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у меморіальних заходах до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку відбулась панахида за загиблими військовослужбовцями та урочисте покладання квітів.

Розпочались меморіальні заходи молебнем, який відслужили священники Свято-Христо-Різдвяного кафедрального собору.

Сергій Гайдай привітав присутніх з Стрітенням Господнім, а також зазначив, що війна в Афганістані є однією з найчорніших сторінок історії нашої держави: «Майже чотири тисячі синів України не повернулися додому з полів тієї війни. Можна багато говорити про її політичні та історичні передумови. Втім коли був наказ – хлопці залишили свої родини і вирушили на війну. Головна теза України сьогодення звучить як «ніколи знову». Саме з цими словами ми вшановуємо героїв усіх воєн. Наразі на Луганщині новий виток ескалації, є поранені та загиблі, вчора підірвались троє наших захисників. Проте я сподіваюсь, що невдовзі війна закінчиться і ми буде займатись розбудовою нашого регіону».

Пам'ять бійців, які загинули в Афганістані, вшанували хвилиною мовчання, а також поклавши квіти до меморіалу.