Прес-центр7 серпня 2018, 18:08

Головні обласні урочистості до Дня незалежності відбудуться в м. Попасна, а в Сєвєродонецьку виступить «Квартал 95»

З метою проведення на високому організаційному рівні обласних урочистих заходів з нагоди Дня Державного прапора України, Дня Незалежності України та 100-річчя відродження української державності голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз прийняв обласний план заходів відзначення цих свят.

Затверджений робочий план обласних заходів представила начальник Управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук під час апаратної наради в облдержадміністрації сьогодні, 7 серпня.

За її словами, програма обласних урочистостей передбачає святкові заходи 23 та25 серпня у м. Сєвєродонецьку, 24 серпня у м.  Попасна.

Так, 23 серпня біля будівлі облдержадміністрації відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня Державного прапору України: церемонія підняття прапору за участі керівництва області та делегації з Львівської області. Цього ж дня пройде презентація книги «У вогняному кільці. Оборона луганського аеропорту». У м. Попасна за підтримки Міністерства культури України відбудуться кінопокази кращих українських патріотичних фільмів.

24 серпня обласні урочисті заходи, присвячені 27-й річниці незалежності України, відбудуться в м. Попасна. Програма святкових заходів передбачає проведення у храмах та молитовних приміщеннях всіх наявних на підконтрольній українській владі території Луганської області конфесій та віросповідних напрямків Богослужбових відправ – молебнів за Україну.

У м. Попасна керівництво області та офіційні делегації з міст і районів покладуть квіти до пам’ятного знаку загиблих захисників України – воїнів АТО.

Протягом всього дня головним місцем проведення стане площа Миру, де для попаснян та гостей міста працюватиме пересувна виставка «Гордість твоя, Луганщина!» та буде влаштоване свято врожаю «Велична Попаснянщини земля – родюча частка неньки України». Глядачів розважатиме Луганський обласний козачий кінний театр з виступом  «За вільну Україну, за свій коханий край!» та військовий оркестр 53-ої окремої механізованої бригади. Для малечі – розважальне свято «У стилі Емоджі».

Під час святкування Дня незалежності запланована низка патріотичних молодіжних флеш-мобів.

Після офіційних урочистостей відбудеться велика програма, яка складається з концерту аматорських колективів з міст та районів області «Незалежна і єдина наша ненька Україна!», концерту ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії «Співочії мрії неньки України», концерту гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії «Моя безмежна країно, тобі». За підтримки Міністерства культури України на головній сцені Попасної виступлять  професійні виконавці з концертною програмою «Ми-Україна! Нам 27».

25 серпня обласні святкові заходи перемістяться до м. Сєвєродонецька. Так, з 18 години на площі Перемоги почнуть працювати виставка-продаж сувенірної продукції майстрів народної творчості м. Сєвєродонецьк «Зроблено з любов’ю та виставка handmade-виробів «Символи державності». На головній сцені міста пройде урочистий захід, присвячений відзначенню 27-ї річниці незалежності України «Благословенні будьмо і єдині!» за участю Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та професійних артистів. Родзинкою свята стане виступ творчого колективу студії «Квартал 95».