Прес-центр21 вересня 2020, 17:09

Головою офісу ООН Жінки в Україні стала Еріка Квапілова

Привітали її у форматі відеоконференції виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко та заступник голови ОДА Катерина Безгинська.

У вітальному слові Наталія Романенко зазначила: «Ваша робота вкрай важлива для найбільш незахищених верств серед жінок, які потерпають від гендерно-обумовленого насильства, зокрема на прифронтових територіях. Сподіваюсь, що наша плідна спільна праця дасть необхідний для жінок області результат».

Катерина Безгинська також привітала новопризначену очільницю офісу ООН Жінки в Україні: «Вдячна за всебічну підтримку вашої організації у створенні безпечного середовища для найбільш незахищених верств населення. За час спільної роботи в Луганській області ми реалізували та впровадили безліч грантових програм».

Нагадаємо, що ООН Жінки реалізує свою діяльність на території Луганської області в рамках трьох проектів:

1) «Розбудова демократичного, мирного, гендерно-рівного суспільства в Україні» за фінансової підтримки Міністерства зовнішніх справ Норвегії.

2) «Програма ООН із відновлення та розбудови миру» реалізується чотирма агентствами ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань

ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

3) «Реформа децентралізації та безпека в громаді: трансформаційні підходи до ґендерної рівності та розширення прав та можливостей для жінок в Україні». Донор: Уряд Данії.