Прес-центр16 червня 2018, 11:06

Готувати високопрофесійних фахівців – головне завдання Лисичанського медичного коледжу

Лисичанському медичному коледжу вже 87 років.

Багатолітня історія розпочалася у 1931 року. Тоді навальний заклад почав працювати як Лисичанський медичний технікум на базі лікарні. Перші студенти набиралися з числа робітників лікарні – санітарки, лаборанти.

За ці роки підготовлено понад 12 тисяч медичних сестер, акушерок і фельдшерів. Випускники коледжу працюють не лише в Україні, а й в країнах Європи, США, Канади.

Сьогодні в медичному коледжі навчаються 315 студентів. Це більша кількість, ніж в інших двох медколеджах області – Кремінському та Старобільському.

«Незважаючи на події останніх років на сході України, у тому числі у Лисичанську, ми продовжували навчання дітей. Нам вдалося завершити навчальний 2014 рік майже у повній відповідності до учбових планів, – пригадує директор закладу Наталія Кім. – Багато випускників поїхали з міста. Але десь більше двох третин з них повернулося. Повертаються і досі».

Також у медичному закладі проводяться курси підвищення кваліфікації для середніх медичних працівників.

«За роки моєї праці в медколеджі ніколи не було такого, щоб наші випускники ставали на облік до центру зайнятості, – розповідає Наталя Кім. – Всі вони працевлаштовуються, знаходять себе саме в цій професії. Багато хто продовжує навчання у медичних університетах. Я пишаюсь, що наші студенти вступили до медичних вищих закладів – Рубіжного, Краматорська».

Студенти Лисичанського медколеджу отримують навчальну, виробничу та переддипломну практику на базі міських лікарень та поліклінік, а також Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

Більшість штату коледжу – викладачі вищої категорії. Вони висококваліфіковані, достатньо давно працюють.

Також  є домовленості про обмін досвідом магістрами і професорами з США. Восени вони приїдуть до Лисичанська, будуть проводити заняття з луганськими студентами.

«Наше головне завдання розвиватися і готувати високопрофесійних фахівців. На них так потребує уся Луганщина», – зізнається директор медичного коледжу.