Прес-центр28 березня 2019, 17:03

Гравці ФК «Шахтар» провели тренування для дітей з Луганської області

На запрошення футбольної команди «Шахтар» 25 дітей з інвалідністю та груп ризику по здоров’ю з Луганщини відвідали тренування у Київській області.

Зустріч з футболістами відбулася у рамках проекту із розвитку дитячого футболу «Давай, грай!», започаткованого футбольним клубом. Завдяки проекту вже понад 1100 дітей у 8 населених пунктах України мають змогу безкоштовно займатися футболом.

«Для юних шанувальників футболу це – величезний плюс, адже вони будуть отримувати не тільки фізичний розвиток, але й будуть навчатися працювати в команді, підтягувати дисципліну, інтегруватися в справжню гру», – зазначила директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Бранцова.

Також вона повідомила, що за підтримки Національної Асамблеї людей з інвалідністю України зараз вирішується питання щодо організації спеціальних занять футболом для дітей з особливостями здоров’я, у тому числі проведення їх у Луганській області.

Організували поїздку для дітей Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Зазначимо, що у 2018 році Благодійний фонд Shakhtar Social (утворений футбольним клубом) започаткував спеціальну програму занять для дітей з особливостями розвитку. Під час заходів діти можуть взаємодіяти безпосередньо з футболістами.