Прес-центр27 грудня 2017, 16:12

Громади Луганщини готові протидіяти торгівлі людьми

Адекватному реагуванню на торгівлю людьми з метою трудової експлуатації та необхідність узгодженого підходу всіх суб’єктів до протидії цьому ганебному явищу, навчались представники чотирьох територіальних громад Луганщини.

З 1 жовтня по 26 грудня 2017 року у Біловодській, Новопсковській, Новоайдарській та Троїцькій територіальних громадах відбулись тренінги щодо ефективного впровадження у Луганській області національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Представники регіонального правозахисного соціолого-освітнього центру «Жінки Донбасу» у партнерстві з держструктурами Луганської області, навчали учасників заходів навичкам ідентифікації постраждалих та роботи з ними. Водночас, в рамках проекту була розгорнута  широкомасштабна інформаційна компанія, спрямована на  підвищення обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми та можливості отримання допомоги від державних установ та органів.

«Сприяння зміцненню міжвідомчої співпраці, партнерство з соціальними службами та інспекціями праці, залучення профспілок, моніторинг роботи посередницьких агенцій є ключовими заходами, які слід вжити для викорінення торгівлі людьми з метою примусової праці», – зазначила очільниця РПСОЦ «Жінки Донбасу» Лілія Ковєшнікова.

Нагадуємо, що проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми, реалізується у Луганській області з 1 грудня 2014 року за ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міністерства соціальної політики та за фінансової підтримки уряду Канади.