Прес-центр11 жовтня 2019, 20:10

Громадські активісти із Золотого-4 подивились, як живе Станиця Луганська після відведення військ

Семеро громадських активістів із Золотого-4 відвідали Станицю Луганську, щоб на власні очі побачити, як живуть станичани після відведення військ.

Перед поїздкою вони поспілкувались із головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Віталієм Комарницьким.

«Ніхто, крім нас, нашу проблему не вирішить. Ми відійдемо на крок – вони відійдуть на крок, але хтось має цей крок зробити першим. До миру інакше не прийти», – звернувся до золотівців очільник області.

Станиця Луганська зустріла не радо, адже на «101» поступив дзвінок про мінування будівлі райдержадміністрації, КПВВ та заправної станції. Але поспілкуватись із місцевими жителями все ж таки вдалося.

Питання, які цікавили гостей із Золотого: як власне відбувалося розведення, чи були випадки заходу ворожих ДРГ, як змінилась кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань?

 "Відведення відбувалось складно, не з першого разу, та постріли, як такі, припинились майже одразу. Одночасно поліція посилила патрулювання, тепер воно цілодобове", - розповів Перший заступник голови Станично-Луганської райдержадміністрації Сергій Ісаєв.

Люди кажуть: «У нас була довіра, тому що влада нас не кинула - усі державні установи залишились на своїх місцях. Крім того, моніторингова місія ОБСЄ встановила камери відеоспостереження, а місцева влада - вуличне освітлення. Тож за цей час життя, навіть, покращилось - відкрилось кафе з дискотекою, молодь гуляє до пізньої ночі», - розповіли станичани.

Також золотівська делегація ознайомилась із роботою КПВВ «Станиця Луганська», оглянула обхідний міст та переконалась, що сторони дотримуються взятих на себе зобов'язань.

На зворотному шляху жителі Золотого-4 знову  завітали до очільника області, щоб поділитись враженнями.

«Прохання об’єктивно розповісти землякам про ситуацію у Станиці Луганській. Там теж спочатку все було не просто! Будемо працювати на мир!» - ще раз акцентував Віталій Комарницький.