Прес-центр9 грудня 2020, 11:12

Громадськість Луганщини дізналась про наступні кроки проєкту «Велике будівництво» у регіоні

Нещодавно Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» ініціював онлайн-дискусію «Автодороги Луганщини: «Велике будівництво» вже на великих дорогах, чи буде воно на «маленьких доріжках»?».

Спікерами виступили начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області ОДА Андрій Чумак та виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов.

Під час заходу обговорювалися результативні показники Національного проєкту «Велике будівництво» у 2020 році, а також повідомили про головні завдання з відновлення і будівництва інфраструктури регіону на 2021 рік. Зокрема, повідомлено, що Україна та Світовий банк домовилися про надання 65 млн доларів на дорожні проєкти для сходу України. Рішення про надання позики у розмірі 100 мільйонів доларів США до 2025 року на відновлення Сходу України погодив Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Згідно з проєктом, 100 мільйонів розподілять на компоненти: Укравтодор отримає 65 млн, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – 35 млн. Керівництво Укравтодору повідомляло, що домовленості з міжнародними партнерами допоможуть оновити ще 183 км автодоріг регіону, а саме: Н-26 (Чугуїв – Мілове), Р-66 (КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ), Т-13-02 (КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут).

Крім того, громадськість цікавилася питаннями якості та відповідності європейським стандартам відновлених автодоріг, плани з відновлення доріг до віддалених селищ Луганщини, сервісне обслуговування асфальтних полотен у випадку його руйнації тощо.

Проведення дискусійної платформи «Автошляхи Луганщини: «Велике будівництво» вже на великих дорогах, як відбувається і чи буде воно на «маленьких доріжках»?» стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID).