Прес-центр11 травня 2018, 15:05

Громадськість Луганщини взяла участь в обговоренні пріоритетів реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

У рамках Тижня відкритого уряду (OpenGovWeek) відбулася експертна зустріч «Ключові пріоритети реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках».

Як зауважила заступник директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Окша, такі зустрічі організовуються у форматі відеоконференції задля можливості одночасної участі в них представників різних областей України.

Від Луганщини у відеоконференції з обговорення пріоритетів діяльності Уряду, а також проектів нормативно-правових актів, розроблення яких передбачено планом дій Уряду, взяли участь перший заступник голови громадської ради при Луганській облдержадміністрації Ганна Руденко, члени цієї ради, представники професійно орієнтованих та галузевих асоціацій, громадськість області.

Вони розглянули ключові пріоритети реалізації вищеназваної ініціативи, напрями вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку, проектів нормативно-правових актів тощо.

Учасники зустрічі висловили свої пропозиції, зауваження, коментарі та поставили уточнюючі запитання з цього приводу.

Ці напрацювання враховуватимуться при прийнятті Урядом відповідних рішень.

Під час заходу відзначено, що такі обговорення є ефективною платформою взаємодії Уряду та громадськості та підвищення рівня довіри між ними, сприяють зростанню активності громадян, науковців, експертів у формуванні та реалізації державної політики.