Прес-центр28 березня 2017, 18:03

Громадськість ознайомилась із проектом Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Сьогодні відбулося засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації. У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та керівники структурних підрозділів ОДА.

Заступник директора Департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова ознайомила присутніх із проектом Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

Вона доповіла про пріоритети та напрямки розвитку Луганської області в сфері економічної, соціальної та екологічної політики до 2020 року, а також способи та механізми для їх втілення.

Стратегії регіонального розвитку передбачає чотири програми, які зараз актуальні для Луганщини. Вони відносяться до відновлення доступу до критичної інфраструктури та послуг, підвищенню спроможності місцевої влади в умовах децентралізації та інформатизації, економічне відновлення та перехід до сталого розвитку та створення розвитку сприятливих умов для життя та побудови миру.

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зауважив, що саме стратегування ­стане основою для місцевого та регіонального розвитку.  Це довгострокове планування діяльності, в якому відкриваються нові можливості для створення умов для мирного життя населення, відбудування якісної інфраструктуру та стійкого динамічного розвитку економіки.

Крім того, на порядку денному стояло питання про відновлення інфраструктури Луганської області.

Про них докладно відзвітувала  начальник управління транспорту, зв’язку та дорожнього господарства Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Віта Єфремова.

Зокрема, питання стосувались транспортного та залізничного сполучення, мостів, підвищення комфорту у маршрутних автобусах, тощо.