Прес-центр10 жовтня 2017, 10:10

Громадяни та суб’єкти господарювання отримали більше 200 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 12 районних, чотири міських та один Новопсковської селищної ради, який обслуговує об’єднану територіальну громаду.

Протягом дев'яти місяців поточного року через центри суб’єктам  господарської діяльності та громадянам надано 212,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,6 рази більше ніж за аналогічний період 2016 року.

У середньому за місяць через центри надавалося 24 тис. адміністративних послуг. У минулому році цей показник був у 2,1 рази меншим та складав 14,5 тис.

Найбільша кількість видів послуг надавалась у місті Сєвєродонецьк (156), Біловодському (117) та Новопсковському (115) районів. Частішими із них самими були адміністративні послуги у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – 21 послуга, сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно – 9, та Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру  – 12.

Адміністративні послуги у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, згідно з чинним законодавством, надаються через центри у містах: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та  Новопсковської ОТГ.

Центрами області надається послуга Державної міграційної служби України щодо вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.

Слід зазначити, у вересні поточного року відкрито оновлений офіс Центру надання адміністративних послуг при Попаснянській райдержадміністрації у рамках програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Центр оснащено усім необхідним для надання населенню якісних адміністративних послуг: облаштовано зони очікування та обробки документів, дитячий куточок, встановлено велосипедну стоянку. Для полегшення доступу  особам  з вадами зору  прокладено тактильну плитку та  виготовлені інформаційні таблички зі шрифтом Брайля, туалет обладнано поручнями для інвалідів-візочників.

Центр Новопсковської селищної ради розпочав свою роботу із серпня 2017 року.