Прес-центр12 листопада 2019, 15:11

Гроші на погашення заборгованості шахтарям будуть на казначейських рахунках вже цього тижня – Сергій Гайдай

«Гостре питання заборгованості із заробітної плати шахтарям тримаю на постійному контролі та щоразу порушую його під час спілкування з Прем’єр-міністром України та профільним міністром», - з таких слів почалася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая із гірниками шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» та членами їх сімей.

Сьогодні, 12 листопада, шахтарі та їх дружини вийшли на акцію протесту з вимогою термінового погашення заборгованості із заробітної плати. Сергій Гайдай пояснив, що Урядом вже виділено кошти, а народні депутати вже затвердили це рішення. Проте через переформатування декількох міністерств виникла затримка перерахування грошей.

«За інформацією Міністерства фінансів, всі гроші будуть на казначейських рахунках вже цього тижня», – наголосив Сергій Гайдай. Усвідомлюючи, що проблема з реквізитами Міністерства енергетики та захисту довкілля може існувати й надалі, під час поїздки до Гірського він поспілкувався з казначейством та дав низку доручень. Головним із них є негайна координація з Мінфіном та опрацювання всіх імовірних проблемних питань. «Якщо буде будь-яка перепона для отримання вами заборгованості – у суботу я особисто зустрінусь з Прем’єр-міністром України, Міністром енергетики та захисту довкілля України чи будь-ким, хто може допомогти у розв’язанні цієї проблеми», – додав Сергій Гайдай.

Також очільник області поділився, що цими вихідними у Києві він зустрінеться з Прем’єр-міністром Чеської Республіки Адреєм Бабішем. Голова чеського уряду готовий розглянути можливість інвестувати гроші у вугільну галузь Луганщини, що повинно допомогти у подальшому реформуванні нашого регіону.