Прес-центр13 жовтня 2020, 15:10

Група цивільно-військового співробітництва допомагає у ліквідації наслідків пожеж на Луганщині, – брифінг

Сьогодні, 13 жовтня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації йшлося про діяльність групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ».

Речник групи Лариса Кравченко повідомила, що розпорядженням Командувача Об’єднаних сил та командира ОТУ було виділено особовий склад та техніку для ліквідації наслідків пожеж у Смоляниновому, Вороновому, Муратовому та інших населених пунктах Луганщини.

Офіцери групи ЦВС приймають заявки від місцевих жителів та координують діяльність особового складу та техніки.

Так, у Вороновому щоденно задіяні понад 140 людей особового складу та 20 одиниць техніки. Зокрема, проведено демонтаж та очищення понад 50 постраждалих від пожеж будинків та господарських споруд, вивезено 2000 тонн будівельного сміття, розчищені вулиці.

Також скоординовано роботу близько 20 благодійних організацій і фондів для надання допомоги постраждалим.

Спікер нагадала, що пілотний проєкт із цивільно-військового співробітництва було започатковано у червні 2014 року, у результаті чого створили відповідну структуру в лавах Збройних Сил України.

Серед завдань групи ЦВС – взаємодія з органами державної влади та місцевого самоврядування щодо надання допомоги цивільному населенню, яке постраждало унаслідок бойових дій або надзвичайних ситуацій, проведення заходів із протимінної безпеки.

Також група співпрацює з міжнародними гуманітарними та благодійними організаціями, сприяє у наданні жителям гуманітарної допомоги – продуктів харчування, сезонних речей та інших предметів першої необхідності.

Лариса Кравченко додала, що зазначені заходи координує об’єднаний центр у м. Сєвєродонецьку, а групи ЦВС безпосередньо забезпечують безпечне пересування, супровід та координацію уздовж лінії розмежування.