Прес-центр24 жовтня 2018, 17:10

Гуманітарне розмінування у фокусі постійної уваги облдержадміністрації

Сьогодні, 24 жовтня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко під час спільної з представниками Командування об’єднаних сил робочої зустрічі з керівництвом організації «Demining Solutions», що займається протимінною діяльністю, обговорив питання гуманітарного розмінування в Луганській області.

«Повернення до мирного життя на Луганщині неможливе без розмінування. Тільки з початку року облдержадміністрацією було опрацьовано тридцять заявок від громадян, підприємств, установ, організацій щодо обстеження територій на наявність вибухонебезпечних предметів», – підкреслив Юрій Клименко.

Заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Олександр Голоднюк зауважив на необхідності створення єдиного координаційного центру: «Питання розмінування є вкрай актуальним у зоні проведення Операції об’єднаних сил і вимагає належної координації, адже до цієї роботи залучені підрозділи ЗСУ, ДСНС України, різні міжнародні організації».

За словами радника директора «Demining Solutions» Василя Квашука, сьогодні на розгляді Верховної Ради перебуває три законопроекти про гуманітарне розмінування. «Ухвалення закону та розробка підзаконних нормативно-правових актів сприятиме належній організації процесу гуманітарного розмінування», – упевнений Василь Квашук.

 

За даними ГУ ДСНС України у Луганській області, загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 998 виїздів, обстежено 932,21 га території області, де виявлено та вилучено 6858 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 2255 артилерійських снарядів, 13 реактивних снарядів, 680 мінометних мін, 1416 ручних гранат, 53 інженерних боєприпасів, 143 підривники, 2298 одиниць інших вибухонебезпечних предметів та 1040 одиниць набоїв.