Прес-центр23 cічня 2018, 17:01

Гуманітарну допомогу у розмірі 4,5 мільйонів євро отримає Луганщина від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Сьогодні відбулася зустріч делегації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні із заступником голови облдержадміністрації Вадимом Данієляном.

До її складу увійшли Себастьян Трюффо – керівник програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Наталія Коломієць – спеціаліст з питань води, гігієни та санітарії Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у Києві, Андрій Солоненко – консультант з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Краматорську.

Себастьян Трюффо розповів, що у 2018 році ЮНІСЕФ за підтримки уряду Німеччини планує збільшити обсяги гуманітарної допомоги комунальним підприємствам з водопостачання та водовідведення, а також децентралізованим системам водопостачання.

Тож, для Луганської області виділено гуманітарну допомогу у розмірі 4,5 млн євро. Крім того, ЮНІСЕФ планує продовжувати працювати за напрямами водозабезпечення, санітарії та гігієни для населення області, яке постраждало внаслідок бойових дій.

У свою чергу, Вадим Данієлян подякував представникам ЮНІСЕФ за всебічну допомогу Луганщині, зокрема, Попаснянському районному водоканалу, та розповів про загальний стан справ у вищеназваних сферах, зупинившись на проблемних питаннях.

Наприкінці зустрічі для подальшого співробітництва сторони домовились, що представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні детально ознайомляться з Регіональною програмою «Питна вода Луганщини на 2006-2020 роки» та Регіональною програмою поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області.