Прес-центр22 червня 2020, 11:06

Хто не пам’ятає минулого, не матиме майбутнього, – Сергій Гайдай

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зазначив під час покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави» з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Очільник Луганщини разом з представниками міської влади та ветеранських організацій взяв участь у мітингу-реквіємі, де схилився перед пам’яттю усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто жертвував життям для визволення України від окупантів.

Після меморіальних заходів Сергій Гайдай розповів журналістам про необхідність пам’ятати жертв війни в Україні: «Сьогодні 22 червня і думаю, що кожен українець знає цю дату. Я дуже сподіваюсь, що цю дату будуть знати і наші діти, адже той, хто не пам’ятає минулого, не матиме майбутнього. На жаль, зараз ми так само є свідками бойових дій, які відбуваються на Луганщині. Чітка різниця між Україною та країною-агресором є у тезах, які приурочені до цього дня. У них теза «можєм повторіть», а наша позиція – «Ніколи знову». Безумовно ми стали жертвою російської збройної агресії, у моєму рідному Сєвєродонецьку були чутні постріли, ба навіть зараз ми прокидаємось вночі від канонад», – продовжив голова ОДА, – «Дуже хочеться миру, дуже хочеться нашої перемоги, дуже хочеться просто працювати задля розвитку області».