Прес-центр11 вересня 2020, 16:09

Єдине моє бажання – це мир, – Сергій Гайдай на зустрічі з представниками СММ ОБСЄ

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації провів зустріч з заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Головною темою обговорення стала підготовка до відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду в Золотому та Щасті, зокрема, визначення перспективних ділянок розведення військ.
Сергій Гайдай акцентував, що після розведення сил і засобів, яке відбулось у Станиці Луганській та Золотому, там не фіксується активних обстрілів.

«Відкриття у області нових КПВВ стане гарантією безпеки на певній ділянці лінії розмежування. Ми готові виконати свої зобов’язання щодо відкриття нових КПВВ наприкінці жовтня – початку листопада», – наголосив Сергій Гайдай. Він повідомив про деякі підготовчі інфраструктурні проєкти на території майбутніх пунктів пропуску.

Відповідаючи на питання Марка Етерінгтона щодо пересторог під час відкриття нових КПВВ, Сергій Гайдай сказав: «Єдине моє бажання – це мир, ми зробимо все можливе для того, щоб він якнайшвидше запанував на Луганщині».
Крім того, представники моніторингової місії ОБСЄ відзначили успіхи Луганщини у боротьбі з COVID-19.

Очільник ВЦА відповів, що стабільна ситуація є результатом доволі жорстких заходів: обмеження руху людей до інших областей України та за її межі, закриття місць громадського харчування, ринків та закладів дозвілля.

Наприкінці зустрічі сторони прийшли до думки, що зрушення у переговорному процесі та взаємні поступки є добрим знаком у деескалації бойових дій на Луганщині.